Aandachtspunten en veelgestelde vragen

Aandachtspunten en veelgestelde vragen

Op voorhand...

  • Alle katten moeten gevaccineerd zijn tegen Kattenniesziekte en Leucose. Opgelet! Deze vaccinatie moet ten minste 14 dagen op voorhand!
  • Ontworming en ontvlooiing is verplicht.

Benodigdheden bij aankomst...

  • Noodzakelijke documenten: paspoort en vaccinatiebewijs
  • Vervoersmandje
  • Een vertrouwd mandje/kussentje/dekentje... maakt de eerste nacht wat makkelijker.


Hoe ziet de dagindeling van mijn kat er uit?
Elke ochtend krijgt elke kat individueel nat- en droogvoer naar eigen behoefte. Zo kan ieder rustig zijn/haar eigen portie eten zonder zorgen of tijdsdruk. Alle katten kunnen de hele dag vrij rondlopen, spelen of lekker luieren in het hele pension en in de buitenren. Ze kunnen natuurlijk ook nog steeds bij hun eigen, vertrouwde mandje of speeltjes in het individuele verblijf. Ondertussen worden alle hokken, eetbakjes, drinkbakjes en kattenbakken opnieuw verschoond. ‘s avonds is er nat- en droogvoer naar behoefte. Elke poes mag individueel kiezen of ze de nacht in haar eigen mandje doorbrengt of ergens anders in één van de vele slaapplaatsjes. Als we merken dat een kat toch een beetje ziekjes is, verhuist hij/zij een poosje naar de ziekenboeg tot hij/zij terug beter is. Zo kunnen we er snel bij zijn met medische zorgen en voorkomen we verdere besmetting.

Zoveel katten die vrij rondlopen. Geeft dat geen ruzie?
Neen! Hier is er voldoende ruimte, afwisseling en veel hokjes en krabpalen om in te liggen, zodat de katten zeker de keuze hebben om elkaar wat uit de weg te gaan. Ook bestaat er hier niet iets als een ‘territorium’, iedereen is nieuw. Gevechten maken wij dus zeeeer zelden mee. Meestal wordt hooguit een keertje geblazen en dat was het dan weer.

Mijn kat is nogal schuw aangelegd, is dat een probleem?
Geen probleem! Vertel ons dit zeker bij inschrijving! Dan proberen wij hem/haar een individueel verblijf op een rustig plek te geven en kan hij/zij op eigen tempo aan alles wennen. Geen zorgen, uw kat wordt pas geintroduceerd bij de anderen van zodra hij/zij wat gewend is. Er is telkens extra toezicht totdat alle katten zich duidelijk op hun gemak voelen. Lijkt het toch dat uw kat maar moeilijk kan aarden met zoveel vriendjes om hem/haar heen? Geen probleem! Hij/zij kan dan de rest van zijn verblijf ‘s nachts overal rondlopen en alle zachte plekjes uittesten terwijl de anderen van hun nachtrust genieten.

Mijn kat heeft speciale voeding nodig, hoe doe ik dat?
U kan deze voeding meebrengen als u uw kat binnenbrengt. Wij geven deze voeding dan in zijn/haar individuele verblijf en controleren of er voldoende wordt gegeten en gedronken.

Wat als mijn kat medische zorg nodig heeft?
Kleine wondjes worden door ons onmiddellijk behandeld. Voor grotere blessures of ziekte komt onze dierenarts en krijgt uw kat meteen de nodige medische zorg en medicatie. Ook verhuist hij/zij een tijdje naar de ziekenboeg zodat we hem/haar nog beter in de gaten kunnen houden en besmetting kunnen voorkomen. Vanzelfsprekend wordt u op de hoogte gebracht bij afhalen van uw kat en wordt u - in ernstige gevallen – hiervan ook verwittigd tijdens het verblijf.

Ik kan mijn kat niet afzetten/ophalen tijdens de openingsuren.
Meestal is dit geen probleem. Contacteer ons dan zeker op voorhand! Wij maken met plezier een individuele afspraak!

Mijn vlucht heeft veel vertraging, ik kan mijn kat niet tijdig komen ophalen. Wat nu?
Geen probleem. Als u contact met ons opneemt, proberen we uw kat nog een dagje langer in te plannen. U betaalt dan de extra dagen bij het ophalen van de kat.